GYIK

Miért alkalmi társkeresés?

Sokan kérdezték tőlünk, hogy "Miért kellene kipróbálnom az alkalmi társkeresést?". Egy egyszerű válasz az, hogy mert ez egy szórakoztató és egyszerű mód arra, hogy más emberekkel találkozzon. Viszont tapasztalataink szerint első körben ez nem a megfelelő kérdés. Alapvetően arra jöttünk rá, hogy az emberek még mindig nem értik pontosan az online társkeresés lényegét, és hogy hányféle különböző platform és közösség létezik. Az online társkereső oldalak megpróbálják a hasonló gondolkozású embereket összekötni, hogy segítsenek nekik új barátokat, partnereket, társakat vagy alkalmi kapcsolatokat találni. Az internet egyszerűen segít kiterjeszteni a keresés tartományát, és megfelelő eszközöket (azonnali üzenetküldés, videohívások, stb.) biztosít ahhoz, hogy a keresés még élvezetesebb legyen. Az online társkeresés az, amit Ön kihoz belőle – pont úgy, mint a való életben, amikor elmegy a barátokkal egy szórakozóhelyre új emberekkel megismerkedni. Szóval ismét, "Miért online társkeresés": ez egy módszer arra, hogy új barátokkal, partnerekkel, társakkal ismerkedjen meg, ami nagyon élvezetes lehet. 


Mire ügyeljen, amikor alkalmi társkereső oldalt választ?

Ez a kérdés szorosan kapcsolódik ahhoz, amit már a "Miért alkalmi társkeresés" szakaszban leírtunk: nagyon fontos, hogy meghatározza önmaga számára, hogy mi is az, amit valójában keres. Több ezer online társkereső platform létezik. Kezdésnek jó, ha eldönti magában, hogy élvezetes randit keres, vagy új társat egy hosszú távú kapcsolatra. Bár a határok kicsit összemosódnak, ez jó támpont lehet a különböző platformok megválasztására. Az egyik oldalon ott vannak a tisztán randi (vagy akár alkalmi társkereső) portálok, amelyeken ezernyi adatlap közt böngészhet, és a másik oldalon ott vannak a párkereső oldalak, amelyek a lélektársának, vagy későbbi házastársának megtalálásában segítenek. Olvassa át a különböző társkereső oldalakról szóló értékeléseinket és ismerje meg, hogy melyik platform mit kínál!


Hogyan biztosíthatja személye és adatai biztonságát?

A "biztonság" tekintetében két fontos szempont van. Az egyik szempont a személyes adatainak biztonsága, amelyek közé tartoznak az e-mail címe, neve stb. Soha ne felejtse el elolvasni (vagy a valóság talaján maradva, átfutni) az oldal felhasználási feltételeit, mielőtt feliratkozna! Ha nem találja a felhasználási feltételeket, akkor ez egyértelmű figyelmeztető jel, hogy nem szabad feliratkoznia. Ellenőrizze, hogy az oldal megfelel-e minden vonatkozó magyar fogyasztóvédelmi törvénynek, és hogy részletesen bemutatják-e, hogy mit kezdenek az Ön személyes adataival. A norma az lenne, hogy explicit módon kijelentik, hogy egyetlen személyes adatát sem osztják meg harmadik felekkel az Ön kifejezett hozzájárulása nélkül.

A második fontos szempont az Ön személyes biztonsága. Itt csak azt tanácsolhatjuk, hogy legyen olyan elővigyázatos, mint amilyen akkor, amikor a valóságban másokkal találkozik. Bár az online társkeresés általánosságban biztonságos, vannak olyan emberek, akik bizonyos módon megpróbálhatják Önt kihasználni, vagy egyszerűen csak nem kellemes a társaságuk. Használja a józan belátását! Néhány hasznos tanács: Ügyeljen rá, hogy az első találkozás nyilvános helyen történjen, tájékoztassa a családját vagy a barátait, amikor új személlyel találkozik, és legyen óvatos, amikor személyes információt oszt meg az új ismerőseivel


Milyen költségvetéssel kezdjem az alkalmi társkeresést?

Sok különböző lehetőség van, a teljesen ingyenes társkeresőktől a fizetős tagságú oldalakig, ahol a havi előfizetés akár $40,- is lehet. Hogy végül mit választ, az a saját preferenciáitól függ. Viszont, mint ahogyan az előző bekezdésben is említettük, a fizetős online társkereső oldalak elriasztják a csalókat, és így sokkal komolyabb közösséget alakítanak ki.

 • 9.8
 • Értékeld! (4275)
 • 9.7
 • Értékeld! (4002)
 • 9.4
 • Értékeld! (5478)
 • 9.0
 • Értékeld! (4562)
 • 8.8
 • Értékeld! (3565)
 • 8.3
 • Értékeld! (2344)
 • 8.0
 • Értékeld! (5478)